Turnigy 9x vs er9x firmware

IMG_20180130_223820

Még most is nehéz elfogadni, hogy a forrasztópáka nem csak műanyag tárgyak átlyukasztására alkalmas, hanem értéket is állíthat elő.

Nem tudom, hogy a reggeli volt-e az oka, vagy csak a villamoson kaptam el valamit hazafelé jövet, de valami nem stimmelt..

Első körben az volt furcsa, hogy annak ellenére, hogy egyszer már forrasztottam életemben, a második éles bevetés előtt próbaforrasztásokat végeztem. Nem a távirányító nyákján, ahogy egyébként csináltam volna, hanem egy erre kitalált próbanyákon.

IMG_20180130_205026

Ezután – nem külső nyomás hatására – felcímkéztem a madzagokat. Még most sem értem, hogy miért.

Kezdtem érezni, hogy ez túl alapos és korrekt munka lenne, ezért úgy éreztem, hogy itt az ideje egy kis gányolásnak. Sosem csalódtam még a “nyersen bedugom a leblankolt kábelvégeket a csatlakozóba” módszerben. Sosem csúszott ki még egy sem és okoztak mindenféle rejtélyes problémákat. A jó öreg AS® szabvány, ugye..

1

De aztán megint belém nyilalt ez a furcsa érzés, meg aztán a hátamba is, ezért inkább ráforrasztottam erre – az amúgy átalakító – nyákra.

IMG_20180130_212047

Ezt ellensúlyozván az internet legmélyebb gödréből egy fórum post attachmentjéből letöltöttem egy “this is the shit, I tell you” megnevezésű firmware-t a távhoz.

IMG_20180130_215044

Kattintottam kettőt és elvileg most már sokkal jobb, mint korábban. Nem tudom még, hogy mi és mitől, de azt már most hallom, hogy nem csipog a menüben, na meg jobb a grafikája is.

IMG_20180130_215247

Ideiglenesen leparkoltattam a kivezetést belül, amíg nem lesz időm széthevített forrasztópákával lyukat vágni a táv oldalába – mert így most minden flasheléskor fel kell nyitnom – csak hogy kihozzam nullára ezt az összeszedett, átgondolt, patent munkát egy kis autentikus gányolással.

A lyukat holnapután olvasztom.

 

#9x, #er9x, #firmware, #flasheles, #forrasztas, #majdnemganymunka, #mod, #turnigy