Ja, hát én vagyok a hülye

Volt egy ilyen tulajdonsága Vilmosnak, hogy becsapódás után – miután összeszedtem a lerepült propellereket (work in progress) és visszaraktam a kieső motorokat (szintén) – mindig más irányba húzott. Kellett egy pár hét, hogy összeálljon a kép.

Long story short, fontos, hogy a flight controller ne tudjon mozogni a vázban, mert azt akarja majd egyenesben tartani a fekete mágia, nem pedig a hozzá képest félrecsúszott keretet. Az eddig alkalmazott öntapadó szivacs + rápréselt vevő erre nem volt alkalmas.

Ez lett végül az elsőkörös megoldásom:

Elöl két fül alá becsúszik az FC, hátul meg a teteje nyomja a helyére. Legumizva is egész jól tartja, de ha már végleges lesz a kamera tartó és védő része is, akkor be lesz ragasztva.

Kisebb, de hasonlóan hasznos módosítás még a motor alján lévő perem, vagyis annak a megszűntetése. Minden alkalommal, mikor beletoltam a motort nagy eséllyel odacsípte a kábelt. Persze, lehetne rá figyelni, meg hülyegyerek, csak figyeljen az, aki ráér és kellőképpen összeszedett. Most már csak egy kis részen maradt a perem, tökéletesen elvégzi a funkcióját így is.

A másik új feature az a kis perem, ami eltartja a motor kábeleit, hogy becsapódáskor ne csípődjenek oda. Annyi probléma van még vele, hogy az a szándékosnak tűnő rés azért van, mert mikor beletolom a motort a helyére, az egy kicsit kitágul és akkor elpattan az a vékony szál. Viszont ha nem szorítana így rá a motorra, akkor állandóan kiesne. Beragaszthatnám a motorokat valamivel, de akkor meg a szétszedés lenne problémás. Alszom rá még egyet.

Clipboard013

#110mm, #3dprinting, #otlet, #ujratervezes, #dron, #f3-evo, #frame, #majdnemganymunka, #tervezes, #vaz, #vilmos