Beni, az első (95mm váz / 55mm prop)

A váztervezés és nyomtatás végtelen, kétségbeesett és ismétlődő mélytorkozások közti rövid szünetek egyikét és egy gyenge pillanatomat kihasználva beadtam a derekamat és rendeltem egy olyan vázat, amit nem én nyomtattam, hanem egy kínai kisgyerek, szénszálas anyagból, kézzel. Így született meg Beni, mivel ma Benedek nap volt.

UT_QX95_Brushed_quadcopter_frame-4__89811.1513846663

QX95 (95mm)

95mm-es, azaz maximum 55mm-es propellerek férnek rá fel. Itt mondjuk már sejtenem kellett volna, hogy ez az a roller, amin nem engem fognak pipázni, de az öröm, hogy hozott valamit a postás már csírájában elfojtott mindennemű logikát.

Érzésre 2 gramm, a kokainmérleg szerint 8,22. Itt már tényleg el kellett volna engednem a rollert, de még önszántamból, vígan gyorsítottam. Aztán jöttek a brék.

Először ez:

IMG_20180320_222001

Hát ez nem egészen jó

A megfelelő nemű csatlakozó az asztalon van, amit meg felforrasztottam az még véletlenül sem az. Szerencsére itt már mindent begyógyítottam és celluxoztam a helyére, úgyhogy bonthattam mindent ki a rákba. Aztán jött a következő ubi:

IMG_20180320_231836

Passzentos

Azt mondod, hogy amúgy elfér? Ha feljebb tolom a motort a gumigyűrűben? Hát szerintem nem fért, mert valahogy azt éreztem, hogy ha teljesen betolom, akkor mittudomén, kiesik? Mint mikor megvettem cirka 18 éve az első vízhűtésemet és a blokkok sárgaréz csonkjain nem mertem bikára megszorítani a bilincset, nehogy összeroppanjon. Ezért mikor megmelegítette az Athlon a vizet és a csövet, az szépen lecsúszott és sugárban spriccelt a víz a zárt gépházban. De az akkor volt és azóta nem lettem okosabb. Igen, feljebb tolt motorokkal elfér a propeller, de ne szaladjunk ennyire előre. És oda még egy akksi is kellett volna, persze, meg én is rá kéne hogy férjek. Valami nem oké. Próbáltam odavarázsolni a kamerát, hogy lássam, mi lehet a végleges pozíciója, de sehogy nem adta ki. Az meg pláne nem, hogy rögzítsem is. Eszembe jutott még, hogy Hóka úr panaszkodott, hogy túl széles a kamera és nem passzol ebbe a vázba. Háh, akkor valszeg azért, mert nem így kell beépíteni.

Fogtam az egész belét és az oszlopokat kicsavarva, majd az aljára felcsavarva felépítettem ugyanezt. Képem nincs, de úgy nézett ki, mint egy 20-as ikrekkel terhes kecske. Alul a bél, felül az akksi. Próbáltam behákolni a kamerát az újonan felfedezett orientáció által teremtett helyekre, de így sem adta ki. Google, QX95 micro fpv. Bazdmeg.

Persze megint letapasztottam mindent, belezhettem ki és fordíthattam vissza az egészet. Nem másodjára, mert negyed órája már futottam egy hasonló kört, de nem tanultam belőle semmit. Long story short, összeraktam, kamera határozottan ül a helyén, akksi az alján, stabil az FC, mindent patent.

IMG_20180320_235821

Elvinném egy körre, olyan jól néz ki

Bind, betaflight, beállítás, arm, adom rá a gázt, ül. Adom rá a gázt, ül. Adom rá a gázt, na végre. Biztos az akksi van már nullán, gondoltam. Turnigy rebrand multiméter 2,3$ helyett 5,5$-ért,  4,05V. Sejtenem kellett volna.

Ugyanaz a hardver, csak a váz más, kisebb propellerekkel.

Untitled collage

Csodák nincsenek, a kisebb vázban sajnos nem lesz könnyebb semmi. Nem is értem mit vártam. A korábbi tolóerő méréseim alapján kb 20%-kal van kevesebb belőle, közel ugyanakkora súly mellett. Kukába azért nem dobom, mert hosszú volt az út a rollerrel, de változtatások után kiált Beni. Racsing motor, vagy kisebb akksi, vagy ladybird propellerek. Vagy mindegyik. Inkább mindegyik, mert akkor több csomag fog jönni, azt meg szeretem.

#55mm, #8520, #95mm, #epites, #bajvan, #beni, #dron, #fpv, #frame, #vaz