Tolóerő mérés II – review

Azt hallottam, hogy a PWM alacsonyabbra állítása növelhet a tolóerőn, a stabilitás kárára. És mivel no replacement for displacement, aki meg fékez, az buzi, ezért gondoltam megmérem az állítás igazságtartalmát. A bolygók gondolom furcsa szögben álltak, meg az aszcendens(?), meg a kiskegyed sem jósolt jót, de nem tudtam armolni a távról Bénit. No sebaj, betaflight-ban is lehet vezérelni a motorokat, ezt neked kiskegyed.

Miután bepipáltam, hogy levettem a propellereket és az ujjaimból rácsot formálva eltakartam a szemeimet, rátoltam csutkára 32000-es PWM mellett, majd 2000-es mellett is. Ekkor tűnt fel, hogy sokkal tovább látok 110g fölötti tolóerőt a kokainmérlegen. Leellenőriztem egy kínai(bb) akksival is és az is hasonlóan sokkal magasabb értékre állt be 15-20 násodperc után is, mint amit korábban mértem a távirányítóról vezérelve.

Furcsa, mert ha a táv nem adott volna teljes gázt, akkor azt a mérés közben a feszültségértékeken lehetett volna látni (vagy nem). 20 sec után a Turnigy akksival 110g fölött tudott, a távirányítóval vezérelt mérésemben viszont ekkor már 90g alatt volt. Mondjuk akkor még nem tudtam a bolygókról, meg a kiskegyedről, úgyhogy az akksiterheléses mérést meg fogom ismételni.

PS: Ja igen, nem volt amúgy különbség a 2k és 32k között tolóerőben.

#bajvan, #ganymunka, #kiskegyed, #meres, #pwm, #toloero