120mm Carbon váz (Banggood)

Banggood – link (10$)

A korábbi mellényúlásomból tanulva elolvastam a címét, még a review-kat is. Sokan mást kaptak (de hasonlót), néhányan pedig hiányosat. Mivel ez az egyetlen 120-as szénkefés váz a neten, megrendeltem. Jó hír, hogy amit másokéból kispóroltak, azt nekem elküldték, viszont nekem sem az jött, mint ami a képen volt.

IMG_20180429_132220

Ezeknél a micro vázaknál mindig az a kérdés, hogy belefér-e a flight controller és milyen kamera rögzítési adottságokkal rendelkezik. Eddig szerencsém volt, most egy kicsit hákolnom kellett. Annyi mindent adtak hozzá, hogy felsorolni sincs kedvem.

 

Motorok

Clipboard011

Tapasztalt bolti karbonváz-építőként elkezdtem beletuszkolni a gumi motortartó gyűrűket a helyükre. 2-3 perc szenvedés után sikerült is bedugni az elsőt, mire észrevettem, hogy úgy egy tollbetét is alig férne át rajta. Legalább ennyi idő volt kiszedni is, megérte.

A motorok nagyon passzentosak a lyukakban, nem hiszem, hogy maguktól ki tudnának csúszni. Kíváncsi vagyok viszont, hogy a C alakú tartó szára le fog-e törni, ha a motor teteje elkap valamit és megismerkedik a forgatónyomatékkal. Hamarosan kiderül.

 

Flight controller

Clipboard01

Az F3 EVO flight controller kicsit szélesnek bizonyult, a műanyag oszlopokat meg kellett reszelnem, hogy beférjen, viszont így a rögzítésévelel már nem kell foglalkoznom, annyira passzentos lett.

 

Kamera

A kamera felfogatás is kicsit szerencsétlenre sikerült, már ha az a kis terasz arra való (vagy akkumulátor lefogatásra). Mivel tört már le kamera objektívem amiatt, hogy nem védte semmi, inkább rekreáltam egy kicsit nagyobb terasszal és kinyomtattam. Inkább ez törjön el, mint a kamera.

IMG_20180430_145114

Lehet, hogy rohadtul nem így kellett volna megépíteni, lehet, hogy az akksi alulra való és a teraszos rész a tépőzáras lefogatásra van, a kamera meg felülre kerül, középre, de én így szállok le a bicikliről.

Nem vagyok elragadtatva tőle, 10$-ért meg pláne nem. Fele ennyi extra szarral, 5$-ért viszont elnézném a hülyeségeit.

#120mm, #epites, #banggood, #carbon, #fpv, #frame, #vaz