A szopórolleren sosem volt fék

Miután kivágtam mindent a tevébe, elegem lett a nagyon szarból és beleugrottam egy máshogyan organikusba. Vettem egy Kingkong Fly Egg 130-at. Nem erről álmodtam minden este álló cerkával, de időre kellett valami használhatóbb, élhetőbb, de még normális áron.

Clipboard01.jpg

Aztán persze az ‘időre’ változóból nem lett semmi, de az egy másik regény. Megjöttek az akksik is, reménytelen csatlakozóval. Kendácsoltam hozzá 5 féle kábel szétbelezésével parallel charging korbácsot. Ennyire voltam magabiztos a munkámban:

photo5805182405953301742

Eseménymentes napok jöttek. Egészen addig, amíg LE NEM ESETT A KURVA HARANG A KURVA MOTORRÓL. Sunnysky 1104, típushiba, a harang és a tengely néha elválnak egymástól. Nálam 20 pakk kellett az első kapitulációhoz. A problémáról tudnak, a most piacon lévő motorjaikon ez a hiba már javítva van, de én még a régivel kaptam.

Nembaj, rendelek motort, gyorsposta, kifizetem. Áá, de mi van, ha levámolják. Tengely meg nincs külön. Áá de jófogáson van egy. Gyártó stimmel, kv stimmel, minden stimmel.

Hétfő, Móricz, 6, Meki. Ó, ezek már az új motortok, dupla öröm. Kifizettem, irány haza. Pakolom ki a táskámat, motorok sehol. Annyit beszélt a forma, hogy a motorokat a meki külső párkányán hagytam, nyolcezerért. Az újharangos motorokat. Az egyetlen motorszettet, ami itthon eladó volt és jó lett volna nekem.

Azóta pihi van. Amúgyis szar az idő, hát most nézz ki az ablakon. Rendeltem motort, de lassú a posta. Tengely, meg új harang van a gyártótól, 18$ a shipping, de mondjuk 3-8 nap. Addig esse ki magát, aztán meglátjuk..

 

#130, #uj, #bajvan, #dron, #flyegg, #fpv, #ganymunka, #kingkong, #majdnem